the image of courses

IT.S3.MODUL.0.H
Szerverüzemeltetés

Szolgáltatások üzemeltetése Microsoft Windows Server-en és Red Hat Enterprise Linux-on (fájlszerverek, adatbázis- és webszerver, tartományok, címtárak, DHCP, DNS, VPN, virtualizáció, távoli hozzáférés, biztonság stb.).
False
registered False
in_cart False
is_course_full False

invitation_only False
can_enroll None

can_add_course_to_cart False
Enrollment is Closed

A kurzusról

Korunkban az informatikai terület komplexitása miatt az informatikusoknak egy-egy területre érdemes specializálódniuk. A Szerverüzemeltetés modul elsősorban rendszermérnöki területen dolgozni vágyó hallgatóknak szól. Segítségével a két legelterjedtebb operációs rendszeren is elsajátíthatják a hallgatók a leggyakrabban használt szolgáltatások beüzemelésének, menedzselésének menetét.

A modul első fele a Microsoft Windows Server szolgáltatásairól (továbbiakban csak Windows Server), valamint a Windows alá telepíthető, gyakran használt szolgáltatásokról szól, míg a modul második fele egy Linux disztribúció esetében segíti részben ugyanazon szolgáltatások, részben a jellemzően Linux-xal megvalósított szolgáltatások elsajátítását.

Előkövetelmények

Természetesen a Windows Server esetében szükségesek a Microsoft Windows operációs rendszereivel kapcsolatos alapismeretek, illetve a RHEL esetében a Linux operációs rendszerekkel kapcsolatos alapismeretek, továbbá javasolt a számítógép hálózatokról és adatbázis-kezelésről is ismeretekkel rendelkezni a tananyag elsajátításához.

Oktató(k)

Course Staff Image #1

Staff Member #1

Biography of instructor/staff member #1

 1. Course Number

  IT.S3.MODUL.0.H
 2. Classes Start

  Sep 25, 2017
 3. Classes End

  Jan 01, 2020
 4. Estimated Effort

  100:00