IT.P2.MODUL.0.H
Objektumorientált programozás

Ha már tudsz programozni valamilyen szinten Java-ban, akkor itt az alkalom, hogy megtanuld betartani az OOP elveket, szabályokat, és tudj grafikus alkalmazásokat, űrlapokat is készíteni Java-ban.
False
registered False
in_cart False
is_course_full False

invitation_only False
can_enroll True

can_add_course_to_cart False

A kurzusról

Sok szeretettel köszöntök mindenkit az Objektumorientált programozás kurzuson. Ma a szoftverfejlesztők többsége osztályokkal, objektumokkal dolgozik, interfészeket implementál.

Ha szoftverfejlesztő akarsz lenni, vagy legalább képes akarsz lenni objektumorientált nyelven programozni, akkor tisztában kell lenned az egységbezárással, az örökléssel, és egyéb objektumokkal kapcsolatos fogalmakkal.

Persze ez nem elég, ezeket használni is kell. Ki kell próbálni. Tesztelni. Programokat írni.

Ráadásul grafikus felületen is tudni kell adatokat megjeleníteni. Rajzolni. Képeket ablakokban megjeleníti. Űrlapokat előállítani, azok tartalmát menteni, előtte a megadott tartalmat ellenőrizni

A kurzus legfontosabb célja tehát végül is az, hogy megtanítsunk objektumorientált programozási nyelven kódolni, grafikus felhasználói felületet készíteni. És közben sokat játszunk is.

Reméljük ti is hasznosnak találjátok a kurzust és ezennel jó felkészülést és tanulást kívánunk.

Előkövetelmények

-

Oktató(k)

Dr. Mileff Péter

Dr. Mileff Péter

A Miskolci Egyetem oktatója, és kutatója, adjunktus. MSc mérnök-informatikus végzettségét a Miskolci Egyetemen szerezte meg, majd a későbbiekben itt végezte el doktori tanulmányait is. A Unix/linux rendszerek mindig csodálattal és érdeklődéssel töltötték el, komolyabb üzemeltetési és karbantartási területekkel körülbelül 5-8 éve kezdett el foglalkozni mind egyetemi, mind ipari környezetben.

Smid László

Smid László

A Miskolci Egyetem Informatikai Intézetének mérnöktanára. A Miskolci Egyetemen szerezte MSc diplomáját, mint mérnök-informatikus. A 90-es évek közepétől foglalkozik Unix alapú rendszerekkel oktatási, kutatási és ipari környezetben.

Enroll