IT.I1.DISMATH2.0.Hx
Diszkrét matematika II

A kurzus tartalma az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Programtervező Informatikus és Gazdaságinformatikus hallgatói számára tartott Diszkrét matematika II, illetve Lineáris algebra tanegységek tananyaga.
False
registered False
in_cart False
is_course_full False

invitation_only False
can_enroll True

can_add_course_to_cart False

A kurzusról

A kurzus célja a komputergrafikához, optimalizáláshoz, számításelmélethez és más, haladóbb informatikai tárgyakhoz szükséges matematikai ismeretek előkészítése.

Erősítjük a matematikai fogalmak és állítások pontos megfogalmazásának képességet, a logikus gondolkodást, és a problémamegoldó képességet. A tantárgy teljesítésével a hallgató képes lesz a megszerzett matematikai ismereteket a gyakorlatban, elsősorban az informatikában felmerült problémák megoldására alkalmazni. Képes elvonatkoztatni a problémák konkrét formájától, képes azokat az elemzés és a megoldás érdekében absztrakt, általános formában is megfogalmazni. Képes a rutin szakmai problémákat felismerni, azok elméleti és gyakorlati megoldásához az elérhető könyvtári és elektronikus szakirodalmat feldolgozni, azt ott elérhető módszereket alkalmazni.

Előfeltételek

Az anyag tárgyalása közben elő fogunk hívni Kalkulusból és Diszkrét matematikából már korábban megismert fogalmakat is, de a nagyobb rész stabil középiskolai ismeretek birtokában is követhető.

Course Staff

Course Staff Image #1

Staff Member #1

Biography of instructor/staff member #1

Course Staff Image #2

Staff Member #2

Biography of instructor/staff member #2

Frequently Asked Questions

Do I need to buy a textbook?

No, a free online version of Chemistry: Principles, Patterns, and Applications, First Edition by Bruce Averill and Patricia Eldredge will be available, though you can purchase a printed version (published by FlatWorld Knowledge) if you’d like.

Question #2

Your answer would be displayed here.

 1. Course Number

  IT.I1.DISMATH2.0.Hx
 2. Classes Start

  Sep 01, 2023
 3. Classes End

  Aug 31, 2024
 4. Estimated Effort

  25:00
Enroll